امروزه نصب انواع صاعقهگیر یا برقگیر و بهویژه صاعقهگیر الکترونیکی از راههای کاهش چنین آسیبها و تخریبهایی به شمار میآید. تاریخچه کاربرد صاعقهگیرها به قرنها پیش بازمیگردد که در تمدنهای سراسر جهان با تدابیری همچون نصب میله یا دیگر سازههای باریک فلزی در فوقانیترین بخش کاخها و معابد، تخلیه انرژی صاعقه به زمین را ممکن میساختند یکی از رایج ترین و در عین حال ساده ترین انواع صاعقه گیر نوع میله ای است.
این نوع صاعقه گیر از یک میله بلند که بر سقف بلندترین محل ساختمان نصب و به زمین متصل می شود تشکیل شده است که در زمان وقوع صاعقه، با گرفتن ولتاژ، جریان تولیدی را به زمین انتقال می دهد.
• سیمهای هادی در سیستمهای صاعقه گیر فقط باید به چاه ارت اختصاصی صاعقه گیر ساختمان متصل شوند و به هیچ هادی دیگری اتصال نداشته باشند. .
نصب سیستم های صاعقه گیر الکترونیکی و حفاظت در برابر صاعقه در اماکن مختلف به منظور جلوگیری از صدمات جانی و مالی ناشی از صاعقه ضروری است. صاعقه گیر های الکترونیکی صاعقه گیر وسیله ای است که در بالاترین نقطه ساختمان نصب گشته و اولین نقطه اصابت رعد و برق می باشد به دلیل اینکه رعد و برق ازکوتاه ترین فاصله بین ابر و زمین تخلیه می گردد نحوه انتخاب صاعقه گیر الکترونیکی یکی از موارد مهم می باشد .
بزرگ ترین جریان ثبت شده تاکنون 200 کیلو آمپر بوده است که برای حفاظت از این مدل صاعقه می توان از ارسترهای کلاس B استفاده نمود . برای ارتباط بخشهای مختلف یک مجموعه صاعقهگیر نیز در صاعقهگیرهای الکترونیکی معمولا کلمپها، اتصالات جداشدنی انبری شکل، به کاررفتهاند که با باز کردن پیچ آنها سیمها و تسمههای اتصال بخشهای مختلف از هم جدا میشوند و برای هر قسمت مثل اتصال صاعقهگیر به پایه، اتصال سیم مسی به پایه صاعقهگیر و قسمتهای دیگر کلمپ جداگانهای استفاده شده است.
این صاعقه گیر با توجه به نوع عملکرد (ESE) از شعاع پوشش حفاظتی وسیعی در مقابل اصابت صاعقه برخوردار است. شعاع پوشش حداکثری این صاعقه گیر ۷۵ متر میباشد. برای پوشش بیشتر لازم است تعداد صاعقه گیر اضافه گردد. صاعقه گیر فوق محصول این شرکت و ساخت ایران میباشد.
چقدر این پست مفید بود؟
روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0
تا الان رای ثبت نشده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.
ثبت نظر